Prima intalnire a primarului in incubator

Temele propuse in cadrul intilnirilor lunare de la Incubatorul de Afaceri urmeaza sa fie structurate pe domenii de activitate, iar reprezentantii fiecarui domeniu urmeaza sa isi stabileasca un lider care sa le fie purtator de cuvint in discutiile cu autoritatile publice.
 
Oamenii de afaceri brasoveni s-au intilnit, la sfirsitul saptaminii trecute, cu primarul George Scripcaru, in cadrul primei editii a dialogului lunar initiat de Incubatorul de Afaceri Brasov, pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta si pentru a gasi solutii pentru rezolvarea lor. La sediul incubatorului de pe platforma Tractorul, au participat aproximativ 40 de reprezentanti ai firmelor brasovene, precum si directorul Oficiului Teritorial pentru intreprinderi Mici si Mijlocii Brasov, Imelda Szasz. in majoritate, participantii au fost oameni de afaceri din cadrul firmelor mici care se confrunta cu diverse probleme legate de administratiile locale sau de procedee legislative.
 
"Cei mai multi doreau sa se informeze cu privire la posibilitatile de dezvoltare pe care le au in Brasov si de sustinerea pe care o pot primi din partea administratiilor locale. De asemenea, firmele cu angajati putini se confrunta si cu problemele fortei de munca. Ceea ce e important este ca vom face o traditie din acest dialog, pe anumite teme, menite sa dezvolte mediul de afaceri brasovean", a spus Scripcaru.
 
Camera de afaceri
Primarul a propus celor prezenti sa infiinteze o camera de afaceri la Brasov unde sa fie propuse si discutate proiecte de dezvoltare a mediului de afaceri, cu sustinerea unor institutii precum OTIMMC sau a programelor de dezvoltare durabila.De asemenea, temele propuse in cadrul intilnirilor de la Incubatorul de Afaceri urmeaza sa fie structurate pe domenii de activitate, iar reprezentantii fiecarui domeniu urmeaza sa isi stabileasca un lider care sa le fie purtator de cuvant in discutiile cu autoritatile publice locale, potrivit lui Doru Dima, directorul societatii Dima Consulting Group, firma care ofera management si consultanta firmelor intrate in incubator.
 
"Prin intermediul acestui proiect se doreste imbunatatirea colaborarii dintre autoritatile locale si agentii economici, dar si conturarea unor directii de dezvoltare zonala. Aceasta este pentru prima data cind se organizeaza la Brasov o astfel de intilnire lunara in care mediul de afaceri propune anumite teme ce vor fi discutate cu primarul Scripcaru in vederea gasirii de solutii pentru diverse probleme cu care se confrunta firmele brasovene", a explicat Doru Dima.
 
Cine poate participa
Pentru a putea participa la acest tip ce intilniri, oamenii de afaceri trebuie sa urmeze trei pasi, si anume, trebuie sa completeze formularul de participare de pe site-ul incubatorbv.ro, sa propuna o tema de discutie si apoi sa se prezinte la intilnire. Incubatorul de Afaceri Brasov a luat fiinta pe 6 octombrie 2006 si a primit 20 de firme brasovene carora le-a oferit consultanta si sprijin in vederea pornirii unei afaceri. Cele 20 de birouri puse la dispozitia firmelor au fost utilate complet si dotate cu echipament IT, telefoane proprii, fax si acces la Internet. Domeniile de activitate ale firmelor din incubator sint extrem de variate, precum timplarie aluminiu, timplarie lemn, productie publicitara, activitate de paza si protectie, activitate de cercetare-dezvoltare in domeniul industrial-chimic, etc. Firmele au primit un sprijin financiar intre 5.000 si 16.000 RON prin Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), Consiliul Judetean Brasov si Guvernul Japoniei. 
(sursa: Monitorul Expres)

 
TERMENI SI CONDITII | HARTA SITE
© INCUBATORUL DE AFACERI BRASOV | Web design: Studioweber